Skeikampen alpinsenter

Skeikampen (800 moh.) er et av Norges mest snørike vintersportsteder.

Skeikampen Alpinsenter har 11 heiser og 17 nedfarter på tilsammen 21 km. Eget barneområde med heiser og bakker for de minste, og en moderne og nydesignet terrengpark.

På Skeikampen kan du kjøre kanefart, ake go-cart kjelke eller ta en deilig spa behandling. Barna har egen skøytebane, skilekeland, ake- og baseområde.

Langrenn

Skeikampen har 200 km med egne langrennsløyper som er knyttet til langrennsløypene i Peer Gynt Skiregion og Kvitfjell. Totalt 600 km.

Langrennsløypene går gjennom hyttefeltet.

Golf og Tennis

Skei Golfklubb har Norges høyest beliggende 18 hulls golfbane (ca. 900 moh.).

Skeikampen Resort kan tilby flotte tennisbaner. Her arrangeres det hvert år flere turneringer og kurs.

Bading

Gode muligheter for bading i Veslesætervannet (300-500 m) og Rausjøen (1 km).

Langsua Nasjonalpark

Norges minste nasjonalpark, Ormtjernkampen nasjonalpark, er blitt større og har fått navnet Langsua nasjonalpark. Verneområdene ligger i lavfjellsområdene mellom Gausdal og Valdres.

Fotturer

Fjellet i området har vært benyttet som turområde i mange generasjoner. Her gikk de gamle handelsrutene, og du kan i dag følge deres vei fra Skeikampen gjennom Almannaskardet til Gudbrandsdalen.

Stinettet består av over 150 km med merkede stier i snaufjell og høyfjell. Mangfoldet er stort, alt fra en utsiktstur til fjelltoppen Bjørga like ved til en dagstur langs Peer Gynt stien til Fagerhøi. Langs stinettet finner du mange fine bademuligheter.

Sykling

Sykling i området er en fantastisk opplevelse. Både langs Bjørnsonvegen, langs Peer Gynt vegen og i Vestfjellet finner du fine sykkelveier. Området gir mange alternativer enten du er en profesjonell syklist på jakt etter utfordrende traséer og spenning, eller om du vil ta en rolig tur med hele familien.

Skeikampen har eget sykkelkart for stisykling.

Skeikampen Resort tilbyr en ny pump track for terrengsyklistene fra sommeren 2014.

Fiske

Austlid Glåmhaugen hyttegrend ligger i området Gausdal Nordfjell. Her er det mange gode fiskevatn og elver, med ett fiskekort for hele området.

Med fiskekort har du tilgang til over 40 vann og flere interessante elvestrekninger.

Isfiske er mulig i Bennsjøen, Nisjuvatnet, Rausjøen og Sjøsetervatnet.

Aulestad

Aulestad, Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem i Gausdal er et av Norges best bevarte kunstnerhjem.

Lillehammer

20 minutter unna ligger Lillehammer, med mange ulike tilbud. Her finner du blant annet trivelig gågate, kino, museer, gallerier og et mangfold av arrangementer for store og små hele året.

Hunderfossen

Troll og eventyrlige aktiviteter ligger tre mil unna, i Hunderfossen Familiepark. Energisenteret med moro og læring for store og små er en del av Hunderfossen Familiepark.

Norsk Veimuseum

Norsk vegmuseum ligger like ved Hunderfossen Familiepark og byr på historisk og teknisk veghistorie i et spennende ute- og innemiljø.

HAFJELL

Hafjell er Norges 3. største alpinanlegg med et variert nedfartsnett og utfordringer for hele familien.

Kvitfjell

Kvitfjell Alpinanlegg arrangerer World Cup i utfor hvert år. Anlegget har over 800 høydemeter fra topp til bunn.